blåbærskogen

blåbærskogen

søndag 13. desember 2015

Julekort fotokort

Det er på høy tid å sende ut julekort, for de som har tenkt å sende ut. Her kommer et lite sparetips for hvordan man kan designe sine egne digitale julekort på PCen. Når det er gjort er det bare å bestille kortene som bilder. De er ikke så fine å skrive på, men veldig mange fotoleverandører skriver ut de "ekte" julekortene på vanlig fotopapir uansett.

Her er altså tipset. Google "free christmas card .png" og du vil få opp mange sider og ferdige maler på julekort rammer, som kan lastes ned og brukes som ramme rundt dine egne bilder.

Png-filer er bilder med ferdige "hull" eller gjennomsiktige felter, hvor du kan plassere ditt bilde under. Det blir litt som å ha en fysisk ramme, bare den er digital. Man må kanskje prøve seg frem litt med størrelse, plassering under ramma osv. Men når du har det klart er det under 2,- kortet og du slipper å telle på kr om du skal sende til tante Solfrid eller om det blir for dyrt i år 😳. 

(Nå koster det jo rett i underkant av 11,- å sende kortet, og i tillegg kommer konvolutten, så helt gratis blir det jo ikke)

Png filer finnes det mange av på nettet, noen koster penger men mange er gratis. De er også kjempekjekke til digital scrapbooking. Alt av fotokakendere, fotobøker osv får er ekstra preg ved at man henger på en binders eller en digital snømann. Men ikke overdriv. Dine egne bilder er jo de viktigste :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar